Napište nám!

KONTAKT:   800 100 586     n-a@n-a.cz

Jsme na Youtube a nově i na Instagramu!

FIRMA
dobrá káva pro lepší výkon
DOMÁCNOST
nejlepší káva u vás doma
HORECA
pro hotel či restauraci
Zaregistrujte se do našeho newsletteru.
SPECIAL

Profesionální řešení vynikající kávy pro Vaši restauraci / hotel

Profesionální řešení pro Vaši restauraci

VYNIKAJÍCÍ KÁVA

Upozornění

Prezentace zboží je informativního charakteru, a nejedná se o náš návrh na uzavření smlouvy ve smyslu § 1732 odst. 2 občanského zákoníku. Pro uzavření smlouvy je nutné, abyste odeslali objednávku, a aby došlo k přijetí této objednávky z naší strany.

Seznam alergenů naleznete zde.

Specialkaffe je nejexkluzivnější káva švédského zpracovatele Löfbergs. Prioritně je tato káva určena pro kavárny a restaurace, ale díky své chuti se  stává velmi populární i kancelářích jako "káva v práci".

Aby byla kávová směs zařazena do sortimentu Specialkaffe musí být mimořádně chutná, vysledovatelná podle původu a upoutat zajímavým příběhem.

Specialkaffee web

Specialkaffe se skládá z kávových zrn pěstovaných v dokonalých podmínkách, zrna jsou dále pečlivě tříděna, vymyta a sušena vybranými metodami. Tento postup dává kávě jedinečnou a vybranou osobnost s výjimečnou chutí, která je následně zdůrazněna dobře vyváženými pražením a dokonalou konečnou přípravou - ať už jako espresso nebo jako filtrovaná káva.

Carnival sklizen

Specialkaffe je vždy vysledovatelná zpět do určitého regionu, města a farmy. Některé druhy ze sortimentu Specialkaffe jsou jednodruhové - to znamená, že kávová zrna pro směs jsou vypěstována a sklizena jen v jedné konkrétní oblasti nebo třeba i na jedné jediné farmě. To kávě dává svou specifickou chuť, která se může měnit v závislosti na dešti, slunci nebo povětrnostních podmínkách.

 

Mezi jednodruhovými kávovými směsmi Specialkaffe vyniká oblast Afriky. V první řadě káva Ethiopian Sidamo z oblasti Sidamo v Etiopii. Káva oblíbená pro svou pro svou intenzivní citrusovou chuť a květinovou vůni. Další klasickou jednodruhovou kávou je Kenya - silná a plná káva s čerstvou kyselostí a intenzivními tóny černého rybízu. Kávová zrna jsou pěstována malými zemědělci po svazích Keňské hory do výšku 2000m n.m. v oblasti Nyeri, kde je půda vulkanická a tím pádem velmi výživná.

Sidamo a KenyaS dalšími druhy Specialkaffe se přesuneme i do oblastí Střední a Jižní Ameriky, která je stále na prvním místě v produkci kávových zrn - 70% celkového objemu světové sklizně se vyprodukuje právě zde.

Kávová zrna pro kávu Mountain High jsou pěstována a sklízena v oblasti Cajamarca v Peru a v Hondurasu oblast Montecillost.

Hlavní vlivy na chuť kávy

V první řadě je to druh kávy a její původ, kvalita sklizně, následný transport, skladování a mísení směsi. Také rozhoduje stupeň pražení, dávkování, způsob mletí, doba louhování a konečně příprava. Vliv na kávu má také voda, a to hlavně její složení. Záleží na její tvrdosti, obsahu minerálů, čistotě a teplotě. Nedílnou součástí je i samotná technika, která kávu zpracovává. Takže je důležitý typ stroje, kapacita, způsob mletí, údržba, péče a také ekonomika celého provozu. Člověk by měl mít hlavně znalosti, dovednosti, technické schopnosti, aby mohl odpovědně vyrobit kvalitní kávu.

www.n-a.cz

 

Zdravý životní styl - zdravá kancelář s Nápojovou Ambulancí