Napište nám!

KONTAKT:   800 100 586     n-a@n-a.cz

Jsme na Youtube a nově i na Instagramu!

FIRMA
dobrá káva pro lepší výkon
DOMÁCNOST
nejlepší káva u vás doma
HORECA
pro hotel či restauraci
Zaregistrujte se do našeho newsletteru.
SPECIAL

Profesionální řešení vynikající kávy pro Vaši restauraci / hotel

Profesionální řešení pro Vaši restauraci

VYNIKAJÍCÍ KÁVA

Upozornění

Prezentace zboží je informativního charakteru, a nejedná se o náš návrh na uzavření smlouvy ve smyslu § 1732 odst. 2 občanského zákoníku. Pro uzavření smlouvy je nutné, abyste odeslali objednávku, a aby došlo k přijetí této objednávky z naší strany.

Seznam alergenů naleznete zde.

Přestávka na kávu

Čtyřdílný seriál Nápojové Ambulance - Ať žije přestávka na kávu!

Přestávka na kávu zvyšuje bezpečnost, koncentraci, bdělost a přispívají k soudržnosti na pracovišti. Je neuvěřitelné, že takto malý okamžik přerušení práce může mít takový účinek!

Automat Krono - přestávka na kávuTrendem je pracovat více. Proto se na mnoha pracovištích přestávky na kávu zkracují a omezují. Otázkou je, jaký to má efekt. Místo možnosti setkání s kolegy si vzít svůj šálek ke svému stolu a pokračovat v práci. Například ve vědeckých kolektivech je ověřené, že bez neformálních rozhovorů chybí část dne, kdy se rodí nové nápady jinde, než v laboratoři.

Přestávka na kávu může také posílit sociální soudržnost. Poznáte své kolegy, dozvíte se více o jejich práci. Pak se vrátíte ke své práci a jste odpočatí a efektivnější a možná i s novým řešením, na které jste přišli při rozhovoru u kávy s kolegou. Proto je přestávka na kávu důležitá. A pokud máte dobrý nápojový systém, který umí opravdu dobrou kávu, pak je velmi jednoduché ji jednoduše zorganizovat.

Při pořizování automatu na kávu je nutné zvážit tří základní kritéria. Prvním je cena porce. Úmyslně uvádíme nápoje, ne stroje, neb v současnosti už si málokterá firma automat kupuje. Co všechno tento údaj obsahuje? Základem je kvalitní základní surovina pro přípravu nápoje. Součástí ceny porce je také příslušenství, mléko do kávy, cukr a i kelímek. Cena porce obsahuje i nároky na hygienu a obtížnost obsluhy.

Automat Saeco Aulika MidNároky na hygienu jsou neoprávněně přehlíženou součástí. Pokud používáte automat na espresso, který jako surovinu používá zrnkovou kávu, pak víte, jak vypadá odpadní miska. A jak vypadá, pokud není denně čištěná. To je pouze nejvíce viditelná část. Surovina prochází strojem, musí se míchat a nápoj někudy vytéká. Všechna tato místa je potřeba pravidelně čistit. Do nároků na hygienu je nutné zahrnout i četnost styku suroviny s vnějším prostředím a obsluhou. Čím méně kontaktů surovina má, tím je vyšší hygiena systému. Do vnějšího prostředí je zahrnut vedle atmosféry také kontakt rukou při doplňování nebo při servisu.

Obtížnost obsluhy znamená vlastní příprava nápoje uživatelem a udržení automatu v provozu. Kritérium zahrnuje, zadání vybraného nápoje a snadnost odběru. Volbu nápoje, jedním tlačítkem, nebo je nutné si doplnit přídavné ingredience separátně. Automatická velikost porce, nebo je potřeba výdej nápoje zastavit. Co všechno musí obsluha provést, aby byl stroj čistý a fungoval a jak složité je například doplnění automatu a jak obtížně se čistí mixér nebo espresso jednotka.

Ve čtyřdílném seriálu Nápojové Ambulance se budeme věnovat porovnání jednotlivých systémů podle uvedených kritérií. Budeme uvádět kompletní výhody i nevýhody zdrojů kávy, které jsme za dvacet let praxe objektivně nasbírali od našich zákazníků. Pro každého z nich mají jednotlivá kritéria různou váhu. Každému z nich proto vyhovuje jiný typ nápojového automatu.

Pro hodnocení jsme použili stejnou stupnici jako ve škole. Od jedničky do pětky.

Kvalitní káva... tu ocení každý, kdo má tento nápoj rád a pravidelně si jej dopřává. Připravit opravdu dobrou a chutnou kávu je ale umění. Možná si raději zajdete do kavárny, protože ta v práci nebo doma vám prostě tolik „nejede“ a není to ono.

Dát si kávu je snadné, ale připravit opravdu dobrý šálek kávy vyžaduje hodně zkušeností a dovedností než si dokáže laik představit.

Především, pokud chcete uspokojit více zákazníků v omezeném čase. Do hry se tak dostávají další faktory. Překvapivě kvalita vody a kvalita mlýnku jsou pro přípravu lahodné kávy klíčové. Oba dva faktory jsme schopni otestovat a správně nastavit. Navíc poradíme s výběrem stroje, se správně nastaveným dávkováním pro dosažení správného produktu.

Tradiční "lovecká" kávaTradiční "lovecká" káva

1. Zapalte oheň.
2. Ohřejte 1 l vody.
3. Odměřte 65 gramů kávy.
4. Jakmile se voda začne vařit, přidejte kávu a rozmíchejte.
5. Dejte kávu z ohně a nechte 5 minut odstát.
6. Jemně nalejte a vylijte první kávu.
7. Následně podávejte.

Dejme si úvodem otázku: co nás napadne nejdřív, řekne.li se káva? Asi se shodneme – s odchodem vlády komunistů, zadrátovaných hranic a železné opony ve všech oblastech života odešlo i popíjení bahnitého „turka“ namísto opravdu dobré kávy. Jako houby po dešti se rozběhly českou krajinou rozmanité druhy pohostinství, mnohdy vlastněné a provozované cizinci. Nechyběli mezi nimi ani Italové a s nimi přišly do našich zařízení i informace, jak vypadá pravé a kvalitní espresso, cappuccino, ristretto, espresso luongo, atd.

Systémy Incup jsou založené na kontrolovaně nadávkované porci suroviny v kelímku. Při výrobě nápoje se pouze doplní voda. Žádné míchání ani dávkování. Pro zvýšenou hygienu má většina systémů "uzamčený" kelímek. Hygiena, jednoduchost, bezpečnost a rychlost výdeje jsou hlavní přednosti. Všichni výrobci jsou povinni uvádět datum výroby a datum doporučené spotřeby. Porovnejte s ostatními automaty. Vysypaná směs v plastovém kanystru toho mnoho o svém původu a výrobě neprozradí.

Řez kapslíKapslový systém je unikátní způsob přípravy kávy, kdy výsledný produkt nevzniká v kávovaru samotném, ale přímo v těle kapsle. Technologie uzavřené kapsle umožní dokonalé vyluhování kávové směsi a zaručuje tak maximální chuť a aroma kávového nápoje.

Specialista na kávu ve firmách, česká firma Nápojová ambulance, již dvacátý rok aplikuje standardy na občerstvení v práci ze Skandinávie na českém trhu. Není totiž náhodou, že ne Italové, ale Skandinávie vede ve spotřebě kávy na hlavu. Průměrná spotřeba kávy na obyvatele na rok je ve Švédsku a Finsku 9,7 kg , proti českým 4 kilogramům.

Zdravý životní styl - zdravá kancelář s Nápojovou Ambulancí