Napište nám!

KONTAKT:   800 100 586     n-a@n-a.cz

Jsme na Youtube a nově i na Instagramu! Sledujte i náš Facebook.

FIRMA
dobrá káva pro lepší výkon
DOMÁCNOST
nejlepší káva u vás doma
HORECA
pro hotel či restauraci
Zaregistrujte se do našeho newsletteru.
SPECIAL

Profesionální řešení vynikající kávy pro Vaši restauraci / hotel

Profesionální řešení pro Vaši restauraci

VYNIKAJÍCÍ KÁVA

Upozornění

Prezentace zboží je informativního charakteru, a nejedná se o náš návrh na uzavření smlouvy ve smyslu § 1732 odst. 2 občanského zákoníku. Pro uzavření smlouvy je nutné, abyste odeslali objednávku, a aby došlo k přijetí této objednávky z naší strany.

Seznam alergenů naleznete zde.

Tradiční "lovecká" kávaTradiční "lovecká" káva

1. Zapalte oheň.
2. Ohřejte 1 l vody.
3. Odměřte 65 gramů kávy.
4. Jakmile se voda začne vařit, přidejte kávu a rozmíchejte.
5. Dejte kávu z ohně a nechte 5 minut odstát.
6. Jemně nalejte a vylijte první kávu.
7. Následně podávejte.

 


French press

1. Nahřejte french press.
2. Ohřejte 1 l vody.
3. Odměřte 55-65 gramů kávy.
4. Zalijte vodou a rozmíchejte.
5. Louhujte po dobu 3-4 minut.
6. Poté stlačte filtr.
7. Nalévejte!

French press

 

Aeropress

Aeropress

1. Namočte materiál filtru.

2. Odměřte 14 gramů kávy.
3. Nadávkujte kávu do těla Aeropressu (vzhůru nohama)
4. Zahřejte 2 dl vody.
5. Zalijte vodou a rozmíchejte.
6. Zašroubujte filtr nechte louhovat po dobu 1 min.
7. Opatrně Aeropress otočte a vytlačte kávu nad šálkem nebo konvicí.
8. Servírujte!


Cleverdrip aneb "chytrá kapka"

Cleverdrip aneb "chytrá kapka"

1. Opláchněte filtr a zahřejte Cleverdrip
2. Odměřte 25 g umleté kávy.
3. Nasypte kávu na filtr.
4. Naplňte filtr 3 dl vody.
5. Zalijte kávu ve filtru tak, aby byl pokryt celý povrch kávy. Káva tak „rozkvete“. Nechte 30 sekund louhovat. Zalijte zbývající vodou, nechte ji vsáknout, míchejte 2 minuty.
6. Po 3 minutách umístěte Cleverdrip na šálek nebo konvici a nechte kávu protékat.
7. Servírujte!

 


Co je nutné dodržet:

  • Co je nutné dodržetSprávné a čisté prostředky pro přípravu (konvice, frenchpress, bílý filtrovací papír)
  • Čerstvá a čistá voda.
  • Správné balení kávy.
  • Správné dávkování: 50-70g/l vody.
  • Na každou dávku nový filtr.
  • Správná teplota vody při louhování: 92-96 stupňů.
  • Neohřívejte kávu na plotně, pro její uchování použijte termosku.
  • Nikdy nezahřívejte vychladlou kávu.
  • Kávu uchovejte v chladu a suchu tak, aby s k ní nedostal vzduch.

 


Čím mohu přípravě kávy ublížit?

Káva je příliš slabá

  • Čím mohu přípravě kávy ublížitMalá dávka kávy.
  • Špatná hrubost mletí– příliš hrubá.
  • Příliš světlé pražení.
  • Krátký čas louhování.
  • Příliš nízká teplota louhování
    (správně má být 92-96°C).

Káva je příliš hořká

  • Předávkováno
  • Špatná hrubost mletí– příliš jemná.
  • Příliš tmavé pražení.
  • Přehnaně dlouhá doba louhování.

a jejich kombinace…

 

Kultivujte vlastní kávovou kulturu

V norské historii chutí jsme znovuobjevili kávu. Tradiční směs kyselé, slané a sladké chuti ze severských ingrediencí. Lze tuto severskou tradici kultivovat? Určitě. Použitím světle pražené kávy, použitím filtrů nebo vařením velmi světle pražené s chutí jako tráva. Nebo vyšší kyselostí?

.. a nemusíme se bavit pouze o italském espressu.

Foto: restaurace Maaemo, Oslo