Löfbergs a obaly z obnovitelných zdrojů šetrnější ke klimatu

Část fosilních plastů v nových klimaticky šetrných obalech Löfbergs nahradil plastem z cukrové třtiny.


Löfbergs pro milovníky nové generace


Na světě se ročně vyrobí více než 320 milionů tun plastů, z toho neuvěřitelných 40 % se použije na obaly. Alarmující je, že téměř všechny plasty se skládají z fosilních zdrojů, což znamená, že čím více plastů používáme, tím větší je naše uhlíková stopa.
Takhle to prostě dál nejde, a proto budou všechny obaly Löfbergs do roku 2030 vyrobeny ze 100% recyklovaného nebo obnovitelného materiálu.
Na podzim roku 2018 začal Löfbergs nahrazovat fosilní plast v našich obalech rostlinnou alternativou: plastem z cukrových třtin. Tento materiál je recyklovatelný, obnovitelný a má stejné ochranné vlastnosti jako fosilní plast. Káva Löfbergs bude chutnat stejně dobře jako dříve, možná dokonce lépe.
Díky použití tohoto neuvěřitelně klimaticky šetrného řešení se dopad obalů Löfbergs na životní prostředí sníží až o 34 %.


Cesta Löfbergs k udržitelnému balení


V roce 1993 Löfbergs jako první v Evropě odstranil hliník z obalů na kávu - v 90. letech to byl odvážný a pokrokový krok. Od té doby Löfbergs pokračoval ve zkoumání a vývoji obalů šetrných ke klimatu a Löfbergs s hrdostí oznamuje, že: "Do roku 2020 budou všechny naše obaly obsahovat plast z obnovitelných zdrojů. Do roku 2030 budou všechny naše obaly vyrobeny ze 100 % z recyklovaného nebo obnovitelného materiálu."